19:00

IF Centern

Referat: BKW - IF Centern

BK Walldia- IF Centern DM 200622

På grund av rådande Corona epidemi hade aldrig matchen som återstod i vår DM grupp hunnit spelas innan DM pausades. Det var vår match mot IF Centern.
Nu var DM startat igen. Trångt med matchutrymme innan vi skulle hålla sommarvila i juli månad.
Matchen bestämdes till 22 juni.
Centern hade inte gjort något större avtryck i deras två tidigare matcher i DM utan stod på noll poäng i tabellen.
Men Kärlekslaget hade varvat upp i seriestarten i div 5 Halland och bland annat i femman spelat oavgjort mot Särö och klart besegrat tuffa Unnaryd med 4-1- imponerande.

I strålande väder på Wallevi välkomnade vi det blårandiga Centern. Just blårandigt var inte så lyckat tyckte domaren utan vi fick låna ut vårat vita reservställ till det unga Halmstadgänget.
Hemmalaget har haft en del skadeproblem på sistone och på uppvärmningen kände Manne Walldèn av lite knäproblem vilket gjorde att han fick kasta in handduken och spelande tränare Tanne Roslund fick byta om -vilket från början inte var meningen.
BKW mönstrade följande trupp:
Dino, Robban, Jakob, Lucas, Kalle, Marcus, Simon, Ludvig, Nderim, Kenan, Hannes
Avb: Zett, Tanne, Egzon, Sakhi, Micke.

Gästerna inleder bäst och är spelförande inledningsvis. Centern spelarna överlag är väldigt snabba i fötterna och Walldianerna får jobba hårt. Första farligheten står Centern för med ett volleyskott strax utanför.
Första chansen för hemmalaget kommer igenom Nderim när han tar sig igenom på vänsterkanten efter 16 min och avslutar mot duktige Johan Karlsson i Centernkassen, Karlsson räddar och parerar även returen från Nderim som går till en hemmahörna som blir resultatlös.
Slarvigt försvarsspel från BKW bäddar för en ny chans för gästerna någon minut senare. Det är inledningen till en dålig period från hemmalaget som bäddar för flera chanser för gästerna.
0-1 kommer efter 25 minuter och 0-2 tre minuter senare när Dino lobbas och inte kan göra mycket åt situationen. Gästerna visar här upp ett snabbt anfallsspel där inte Walldia riktigt hänger med.
Gästerna är effektiva när chanserna dyker upp. Men Walldia är inte ofarliga. Speciellt Hannes Persson hotar stundtals vid omställningar. Ett sådant tillfälle dyker upp med 7 minuter kvar av halvleken. Gästförsvaret går hårt åt Hannes och domaren pekar på straffpunkten. Nderim tar hand om bollen och sätter den säkert intill Karlssons högerstolpe, 1-2 och ett viktigt mål att få med sig strax innan pausvilan. Tyvärr går Walldia bort sig i sista minuten vilket ger gästerna ett tvåmålsöverläge inför andra halvlek.
Första halvleken är knappt godkänd från Walldias sida även om det är en duktig motståndare man har på andra planhalvan.
Andra halvlek ska se lite annorlunda ut. Centern kanske känner sig säkrare genom sin 2 målsledning och Walldia satsar mer framåt och Dino träder in i handlingen ordentligt. Han plockar en frispark, i 57:e min, tre minuter senare rinner Centern igenom men Dino står åter i vägen. En fotparad från Dino är riktigt svettig vid ännu en möjlighet för gästerna. Avbytarna i BKW kommer in efterhand.
När bara en kvart återstår tar Egzon vid högerkanten lite oförklarligt ett inlägg mot Walldias straffområde med handen och blir utvisad. Inte enklare med kvarten kvar och en man mindre men Walldia har inget att förlora. Det är nu Walldia helt plötsligt vaknar till och Centern blir tillbakapressade. Ett mål betyder mycket i den jämna DM gruppen vi befinner oss i.
Så i 79 min gör Kenan ett viktigt mål när han tar vara på ett fint vänsterinlägg från Zett och curlar in bollen i Karlssons burgavel.
Sista 10 minuterna domineras av hemmalaget. Zett har 2 frisparkar som Karlsson får anstränga sig ordentligt på, Likaså skottet från MackeP var värd ett bättre öde.
Dino står också för en svettig räddning på övertid. Men Centern rider ut stormen och lyckas bärga segern trots all, ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist.
Men resultatet gjorde det att Walldia Centern och Kvibille hamnar på samma poäng och samma målskillnad, Walldia blir 2:a i gruppen på fler gjorda mål, vilket troligtvis räcker till en plats i slutspelet i slutet av juli.

Min 25 0-1 Pontus Ekman
Min 28 0-2 Axel Ekström
Min 38 1-2 Nderim Peci straff
Min 45 1-3 Pontus Ekman
Min 79 2-3 Kenan Ramadani